<


      Contactgegevens

Locatie Beverwijk

Alkmaarseweg 79b

Tel: (0251) 27 28 94


Locatie Heemskerk

Gerrit van Assendelftstraat 17b

Tel. (0251) - 25 37 21

 

      Online afspraak maken?
Vul het on-line formulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een definitieve afspraak

 

      Online vraag stellen?
Stel uw vraag on-line! Wij zullen spoedig antwoorden.

 

      Zoeken

alleen binnen deze site.

 

Wat doen wij?

De tandprotheticus, specialist voor uw prothese
Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van b.v. een tandarts voor nodig is. Op verwijzing / samenwerking met een tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële / frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een nieuwe prothese heb?

Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werken wij zelfstandig aan uw prothese. Hierbij bespreken wij met u, uw persoonlijke wensen. In totaal bestaat de behandeling uit vier afspraken en een controle.

1e Afdruk,  2e Definitieve afdruk en beet bepalen, 3e Passen in was, 4e Plaatsen nieuwe prothese.

 1. Tijdens het eerste bezoek wordt een medische anamnese afgenomen (dan kijken we hoe het met uw (mond)gezondheid is en ook de prothetische status wordt beoordeeld) en de 1e afdrukken worden gemaakt. 
 2. Er worden individuele malletjes gemaakt  waarmee we de precieze vorm van uw onder en bovenkaak vast kunnen leggen. Vervolgens wordt de relatie van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vastgelegd zodat - als u straks dicht bijt - de kiezen ook op de juiste manier op elkaar komen. Ook wordt dan overleg gevoerd over de kleur en vormgeving van de tanden. 
 3. U krijgt de prothese ter beoordeling te zien. Deze is in was zodat er nog veranderingen mogelijk zijn. Neem eventueel iemand mee om mee te kijken en te beoordelen. Maak van deze mogelijkheid gebruik, nu kunnen er nog gemakkelijk veranderingen worden aangebracht. 
 4. De prothese wordt na uw goedkeuring verder afgewerkt en vervolgens geplaatst. 
 5. Twee weken na plaatsing controleren wij de mond op eventuele pijnplekken en of er ongemakken zijn bij het eten. Heeft u eerder last van drukplekken mag u natuurlijk altijd langskomen om deze te laten verhelpen, maak wel telefonisch een afspraak.

  


 

De kosten van een prothese zal veelal door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader informeren.

Bij implantaat gedragen protheses is de procedure iets anders. Dit zal echter met u besproken worden wanneer er implantaten zullen worden geplaatst of als deze al aanwezig zijn.

 

Neem a.u.b. contact op met ons als:

 • er pijnklachten zijn
 • uw prothese los zit
 • uw gezicht veranderd is
 • uw prothese regelmatig breekt
 • ontstoken mondhoeken
 • kauw-, spreek problemen

 

Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak met onze praktijk. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.

Wij hebben geen patiëntenstop, maar het is mogelijk dat in een drukke periode u niet binnen 2 à 3 weken een afspraak kunt maken.  Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, voor spoedgevallen zoals reparaties, bijplaatsingen, pijnklachten of zoekgeraakte protheses maken wij natuurlijk een uitzondering en kunt dezelfde dag of binnen een paar dagen een afspraak maken.

Nazorg en garantie zijn voor ons een vanzelfsprekende zaak. Wij geven sowieso op geleverd werk één jaar garantie en eventuele problemen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij kosteloos voor u op.

Huisbezoek is mogelijk op aanvraag van de patiënt, deze service is uitsluitend bedoeld voor patiënten die niet of slecht    mobiel zijn door ziekte of handicap. De bezoeken vinden plaats op alle werkdagen aan het eind van de dag. Voor een afspraak voor een huisbezoek kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Reparaties en aanpassingen (rebasing) van de volledige prothese zijn bij ons in bekwame handen. Dit zijn meestal handelingen die gedeeltelijk vergoed worden door het basispakket van uw verzekeraar. Wij streven ernaar om reparaties, bijplaatsingen en rebasingen op één dag af te handelen zodat u niet onnodig lang uw prothese moet missen.

Wij zijn aangesloten bij de overkoepelende Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Voor u een extra zekerheid aangezien deze organisatie een geschillencommissie kent (zie www.ont.nl). Verder zijn wij aangesloten bij de Stichting garantiefonds Mondzorg (SGM) .